Összeomlott a Magyarország-ellenes narratíva – súlyos ára volt

2024. május 16. 09:42

Házi őrizetbe helyezik a Magyarországon kegyetlenkedő szélsőbaloldali antifa aktivistát, ez pedig arra kényszerítette az olasz lapokat, hogy elismerjék a magyar bíróság függetlenségét.

2024. május 16. 09:42

Nyitókép: AFP/Kisbenedek Attila

Ilaria Salis házi őrizetbe kerül – ünneplik a meglepő hírt az olasz lapok. Ez azt jelenti, hogy valóra vált a Budapest utcáin ártatlan járókelőkre brutális kegyetlenséggel rátámadó olasz antifa álma, a szélsőbaloldali aktivista ugyanis hosszú hónapok óta panaszkodik a magyarországi börtönkörülményekre. Olaszország külügyminisztere és igazságügyi minisztere egyaránt üdvözölte a döntést.

A házi őrizet kihirdetése miatt összeomlik az elmúlt hónapokban a csúnya, rossz és Orbán Viktor Magyarországa ellen emelt narratíva. A döntés azt bizonyítja, amit a magyar bírók egy ideje ismételgetnek: függetlenek a kormánytól, és nincs az a magyar miniszterelnök, még kevésbé külföldi, aki eldöntheti, kit engedjenek ki a börtönből és kit ne

– írja az Il Giornale.

Az EP-választásokon is induló, és győzelme esetén a mentelmi jogára hivatkozva szabadulni kívánó Ilaria Salis korábban azt mondta, „hajlandó" elhagyni a börtönt, még akkor is, ha nem Olaszországban helyezik házi őrizetbe.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 229 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­­É­r­t­é­­k­­­e­­l­­­d­­ ­­­a­­­ ­­­s­z­­e­­x­i­­ ­­p­­u­­­n­­­c­­i­m­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
atti64
2024. május 23. 21:01
A FASSZOPO KURVA ANYÁDT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!TERRORISTA PATKÁNY VAGY BAZD MEG A FAJTÁD!!!!!!!!!!!!!!HOGY A VARJAK HORDJANAK SZÉT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nyégé
2024. május 23. 20:29
Fel is kellene néhányat függeszteni. De nem mindet a lábánál fogva.
Totya66
2024. május 17. 14:57
Végtelenül felháborító döntés! :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!