Olyan meglepő dolog derült ki Geszti Péterről, amire sokan felkapták a fejüket

2024. április 29. 09:28

Egy valódi kordokumentum, ami jól mutatja, pestiesen szólva, hogy miből lesz a cserebogár.

2024. április 29. 09:28
Csépányi Balázs
Csépányi Balázs
Magyar Nemzet

Nyitókép: Facebook

„Természetesen ez csak egy film részlete. A dolog pikantériája viszont az, hogy Gesztiből valóban nem lett munkás. Ami önmagában nem lenne probléma, hiszen az örvendetes, ha valaki kamatoztatni tudja a tehetségét.

Azonban Mező Gábor felvet egy másik aspektust is a posztjában a videórészlet kapcsán, amit szintén érdemes idézni:

»Hát nem is lettél… Mondjuk azt nem mondta el, hogy az apja rádiós-tévés szerkesztő, az anyja meg külkeres, szóval a valóságban tényleg nem nagyon fenyegette az a veszély, hogy valaha kétkezi munkát kelljen majd végeznie. Persze akkor, gyerekként nyilván nem tudott semmit.«

Mindenesetre beszédes képsorok, az biztos. Egy valódi kordokumentum, ami jól mutatja, pestiesen szólva, hogy miből lesz a cserebogár.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2024. április 30. 11:50
1976-ban már lehetett ilyen hangoknak is elhangozni a proletárdiktatúra TV-jében Ekkor már elkezdődött a rendszerváltás, a pozíciók átmentése, előkészítése az UGM után. Érdekes módon, ezt nem kifogásolta Aczél (Appel) György? Vagy ő sem volt igazi proletár? Próbált volna - korábban - ilyeneket mondani a Geszti-féle TV-s szövegkönyv, avagy Konrád György: "A zsidók nem lesznek utcaseprők, mert a sok évezred alatt felhalmozódó intellektuális tőke tovább öröklődik az utódokra. Az érzékenységet, az alkatot és valószínűleg intelligenciánk természetét is összeadjuk abban a génkoktélban, amik a gyerekeink. Hordozható örökség ez, és bárhol működtethető." Hogy mondta a komcsi mozgalmi dal? "Kényszer volt egykor a munka, ma hősi tett..."
tapir32
2024. április 29. 19:38
A konzervatív oldal feladata az organikus társadalmi rend helyreállítása a liberáldeviánsok homogenizáló törekvései ellenében! A sorosista álcivil politikai szervezetekkel szemben a valódi civil társadalom felépítése! A sorosista NGO-knak semmilyen társadalmi legitimációja nincs! Csak fizetett alkalmazottaik vannak. Ne hidd el, amit terjesztenek! Európa jövője a keresztény konzervativizmus! Ma ez a progresszív! A nyílt társadalom, mint társadalomfilozófiai elképzelés az 1960-as évek végére megbukott. Ma már a nyílt társadalom utópiája egy anakronizmus. Ha egy utópia megvalósul, az mindig totalitarizmushoz vezet.
abcd2k
2024. április 29. 19:15
Nem hinném, hogy azon kellene rugózni , mit mondott valamikor egy 12 éves gyerek. Geszti teljes pályafutása a kivételezettek pályafutása, minden marhaságára volt pénz, minden bukása ellenére mindig újra kezdhette. Ami sikeres volt azt lopta, pl. Nemzeti Vágta, Oláh Ibolya dala.
tizennyolcfok
2024. április 29. 18:51
azért az nagy szerencse, hogy geszti MEGÍRT szerepének nem az volt a szövege, hogy "mező gábor, csépányi balázs, a kurva anyátok!"... elképesztő mélységeket kapargat a propagandista mező és persze a teljesen színvonalatalan, dilettáns csépányi is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!